Montaj

Amplasament

Înainte de instalare este foarte important să găsiți cel mai potrivit loc pentru amplasarea prelatei de soare. Luați în considerare următoarele:

  • mărimea prelatei
  • integritatea structurală a punctelor ce vor servi ca ancorare
  • posibilitatea de a insera posturi de fixare
  • amplasarea grătarelor, direcția din care bate soarele, zonele cu vânt puternic, cabluri electrice sau de telefon, țevi de apă, etc.

În funcție de situație, mai pot exista și alți factori nespecificați aici care e posibil să vă necesite atenția în instalarea prelatei de soare.

Aprobări

Înainte de instalare, verificați cu autoritățile locale dacă există restricții în cazul acestor structuri sau nu.

Exemple de montaj

Stil resort (prelate triunghiulare)

Pentru un stil relaxat recomandăm instalarea prelatei dumneavoastră de soare cu unul dintre capete fixat la un punct mai jos și celelalte două capete fixate la o înălțime mai mare.

Stil hiperbolic (prelate pătrate/dreptunghiulare)

Pentru un stil hiberbolic recomandăm instalarea prelatei dumneavoastră cu două capete pe diagonală fixate la o înălțime mai mare, iar celelalte două capete pe diagonală fixate la o înălțime mai mică. Când stabiliți punctele de fixare pentru cele două capete fixate la înălțime mai mică, țineți cont și de cursul pe care-l va da prelata apei de ploaie.

Determinarea punctelor de fixare corecte

Odată ce ați identificat amplasarea ideală pentru prelatele dumneavoastră de soare este important să identificați și punctele de fixare corecte pentru capetele prelatei. Unele dintre aceste puncte pot exista deja (copaci, grinzi, pereți, etc), pe altele e posibil să fie nevoie să le construiți.

Această fază a instalării este critică!

Trebuie să vă asigurați că toate punctele de fixare sunt solide din punct de vedere structural. Dacă sunteți nesiguri, cereți ajutor specializat de la un constructor sau inginer. Recomandări: alegeți puncte de fixare la o înălțime de cel puțin 2,4 metri și păstrați și o distanță de până la 10% din lungimea prelatei de la punctul de fixare până la capătul respectiv al prelatei pentru instalarea dispozitivelor pentru tensionare. Țineți cont de orice fel de recomandări sau reguli specifice ar putea exista în legătură cu clădiri specifice, țineți cont de direcția din care bate soarele și de orice alt element ar putea fi relevant în această instalare.

Fixarea de suporți deja existenți

Atașarea de o pazie

Dacă intenționați să atașați prelata de o pazie, este recomandat să folosiți ca punct de fixare elementele care conectează căpriorii de pazie și care crează o conexiune puternică între cele două.

Atașarea de copaci

Recomandăm ca fixarea prelatelor de soare de copaci să fie doar pe o perioadă temporară. Diametrul copacului de care se fixează prelata trebuie să fie de minim 250 mm.

Suporți suplimentari

Stâlpi de oțel

Dacă aveți nevoie de stâlpi suplimentari pentru ancorare, folosiți stâlpi din oțel de la magazinele specializate. Stâlpii din oțel pot fi tăiați la dimensiuni predeterminate și vopsiți în culori care să se potrivească cu prelata sau cu împrejurimile. Recomandăm folosirea unor stâlpi de oțel galvanizat, rotunzi cu diametrul de minim 100 de milimetri sau pătrați de 100 X 100 mm, cu grosimea de minimum 4 mm. De asemenea, un unghi de minimum 10 grade înclinație este recomandat pentru instalarea stâlpilor, în sens invers față de centrul prelatei.

Stâlpi de lemn

Recomandăm folosirea stâlpilor de lemn cu minimum 125 mm diametru, tratați. De asemenea, în cazul stâlpilor de lemn recomandăm un unghi de minimum 20 de grade înclinație pentru instalarea, în sens invers față de centrul prelatei. Consultați magazinele specializate pentru clasa potrivită de lemn pentru necesitățile dumneavoastră.

Fundații

Săpați fundații astfel încât centrul să folosească drept locație aproximativă pentru prelate. Săpați fundațiile după ilustrații.

Pentru prelatele noastre de 3,6 metri săpați fundații în formă pătrată cu latura de 40 de cm și adânci de 80 cm.
Pentru prelatele noastre de 5 m sau mai mari, săpați fundații pătrate cu latura de 40 cm și adânci de 120 cm.

Teren ferm

Turnați aproximativ 10 centimetri de pietriș la baza stâlpului, în groapă. Adăugați beton și fixați stâlpul în unghi

Teren moale

Turnați o bază de aproximativ 10 centimetri de beton în groapă pentru a obține o bază solidă. Lăsați timp să se întărească. Adăugați pietriș, stâlpul și apoi beton. Fixați stâlpul în unghi.

Elemente de fixare

Selectarea accesoriilor potrivite

Există o multitudine de accesorii de fixare pentru prelata dumneavoastră. Important: cel puțin DOUĂ dintre accesoriile de fixare / ancorare ale prelatei dumneavoastră trebuie să fie dispozitive de tensionare.

Posibile combinații de elemente de fixare

O funie sau un lanț pot fi folosite ca să extindeți prelata până la punctul de fixare, dacă este cazul. Selectați cele mai indicate accesorii pentru instalarea dumneavoastră.

Prinderea prelatei

Conectarea prelatei la accesorii

Conectați accesoriile de fixare la punctele specificate după cerințe. Asigurați-vă că accesoriile de fixare sunt așezate corespunzător, ca în imaginea alăturată, și că sunt bine ancorate.

Tensionarea

Conectați toate punctele, folosiți unelte pentru tensionare dacă e cazul. Opriți tensionarea când prelata este rigidă sau când nu are cute.

Disclaimer

Aceste instrucțiuni trebuie folosite doar ca ghid de instalare. Instalarea poate diferi de la caz la caz în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul de sol, punctele de ancorare, condițiile de vânt din regiunea dumneavoastră. Compania noastră nu acceptă răspunderea pentru instalare. Dacă sunteți nesigur în legătură cu cerințele de instalare a prelatei, căutați ajutor specializat.